ازدواجانتخاب سردبیرخواندنی‌های اسکیمالوژیراهنمای زندگیرشد شخصیعشق

چگونه یک شریک زندگی مناسب انتخاب کنیم؟

پیدا کردن یک شریک زندگی مناسب نیازمند اقدامات و فعالیت‌های زیادی است. عوامل بسیار زیادی برای وارد شدن به یک رابطه وجود دارد: جذابیت، قابلیت اعتماد، صداقت داشتن، ارتباط، صمیمیت، زندگی جنسی و غیره. تعداد زیاد این عوامل ممکن است پیدا کردن شریک زندگی مناسب را غیرممکن جلوه دهد.

ما در اینجا تمام عواملی را که نیاز دارید برای پیدا کردن شریک زندگی مناسب در نظر بگیرید ذکر می‌کنیم. امیدوار باشید.

انتخاب همسر به این دلیل فرایند سختی است که ما با روش‌های نادرستی می‌خواهیم شریک زندگی مناسبی را برای خودمان پیدا کنیم. ما برای پیدا کردن شریک زندگی مناسب به دنیای اطراف خود نگاه می‌کنیم تا کسی را پیدا کنیم که ما را کامل کند که این روش نادرستی است. در عوض ما باید ابتدا به درون خود نگاه کنیم و خودمان را کامل کنیم.

اکثر محققان و صاحب‌نظران این حوزه معتقدند که برای انتخاب همسر مناسب ما باید روی رابطه‌ای که با خودمان داریم کار کنیم.

کلید موفق‌ترین روابط، کار کردن بر روی رابطه‌ای است که با خودتان دارید.

۶ نکته برای انتخاب خردمندانه شریک زندگی مناسب

انتخاب آدم درست برای زندگی برای خوشبختی بعدی ما در زندگی بسیار ضروری است. این نکات حیاتی را برای انتخاب‌های خود در نظر بگیرید:

  1. باید با کسی ازدواج کنید که عاشق او باشید و او هم عاشق شما. مطالعات نشان داده‌اند که اکثر زوج‌هایی که زندگی بادوامی داشته‌اند مهم‌ترین ویژگی همسر خود را عشق‌ورزی او توصیف کرده‌اند.
  2. اول از هم شما باید کسی را انتخاب کنید که با ارزش‌ها و اهداف بنیادین شما در زندگی‌تان همسو باشد. رعایت این نکته به شما کمک می‌کند که از داشتن یک رابطه‌ی طولانی‌مدت و هماهنگ اطمینان بیشتری حاصل کنید.
  3. کسی را انتخاب کنید که بتوانید با او ارتباط صادقانه و گشوده‌ای داشته باشید. این به معنای داشتن درک متقابل است که به نوبه‌ی خود به حل تعارض‌ها به شیوه‌ی سازنده کمک می‌کند.
  4. هوش هیجانی و میزان سازگاری را هنگام انتخاب شریک زندگی مناسب باید در نظر بگیرید؛ زیرا این عوامل به یک رابطه‌ی حمایتی کمک می‌کنند.
  5. به خاطر داشته باشید که یک رابطه‌ی سالم بیش از هر چیز دیگری به احترام متقابل نیاز دارد. بنابراین هنگام انتخاب شریک زندگی مناسب باید این موضوع را بررسی کنید که آیا او به نظرات و استقلال شما احترام می‌گذارد یا خیر.
  6. به دنبال کسی باشید که با او چشم‌انداز بلندمدت مشترکی دارید. داشتن چنین چشم‌اندازی باعث ایجاد ثبات در رابطه و امنیت شما در آینده می‌شود.

چگونه یک شریک زندگی مناسب انتخاب کنیم؟

چگونه یک شریک زندگی مناسب انتخاب کنیم؟
چگونه یک شریک زندگی مناسب انتخاب کنیم؟

شما در یک رابطه به دنبال چه چیزی هستید؟ به عبارت دیگر بهتر است که در رابطه به چه چیزهایی توجه داشته باشید؟

در ادامه عواملی را ذکر می‌کنم که به شما در انتخاب شریک زندگی مناسب کمک می‌کند. هر یک از آن‌ها را به دقت مطالعه کنید و اگر لازم است برای بهبود آن کاری انجام دهید.

۱. جذابیت

شاید اولین مؤلفه‌ای که ما را به سمت کسی می‌کشاند و از او خوشمان می‌آید میزان جذابیت اوست. جذابیت اگرچه نباید ملاک نهایی برای انتخاب شریک زندگی باشد اما می‌تواند مؤلفه‌ی بسیار مهمی باشد. به هر حال جذابیت همیشه به کیفیت رابطه کمک می‌کند.

۲. شخصیت شریک زندگی

با وجود اینکه جذابیت یک نفر باعث می‌شود ما به سمت او برویم، آنچه رابطه را بادوام و پایدار می‌سازد شخصیت شریک زندگی است. بعد از مدتی که از رابطه می‌گذرد شما قطعا با شخصیت طرف مقابلتان زندگی خواهید کرد نا با صورت ظاهری او.

مطالعات به صورت مکرر نشان داده‌اند که ویژگی‌ها و صفات شخصیتی مانند داشتن ثبات هیجانی، سازگاری و وظیفه‌شناسی از ارکان مهم یک رابطه و ازدواج خوب هستند. بنابراین هنگام انتخاب شریک زندگی مناسب شما باید به شخصیت او توجه کنید. از طرف دیگر خود شما هم باید شخصیت مناسبی داشته باشید.

منظور از ثبات هیجانی این است که احساسات او هر لحظه و از امروز به فردا تغییر چندانی نمی‌کند. او یک لحظه خوشحال و لحظه‌ی دیگر ناراحت نیست.

سازگاری به میزان توانایی فرد برای حل مسئله، همراهی و خوشایندی اشاره دارد.

وظیفه‌شناسی نیز باعث می‌شود که فرد به وظایف خود عمل کند. شما می‌توانید روی حرف او حساب باز کنید. او هیچ کاری را زمین نمی‌گذارد. سلامت بهتری نیز دارد.

۳. طرحواره‌های ناسازگار را در نظر بگیرید

طرحواره‌های ناسازگار، سبک فکری و دیدگاه ما نسبت به ارتباطات را شکل می‌دهند. درواقع طرحواره‌های ما دربرگیرنده‌ی باورهای بنیادین ما هستند. ما این طرحواره‌ها را در دوره‌ی کودکی تحت تأثیر تجربه‌های منفی آموخته‌ایم.

فرض کنید کسی طرحواره‌ی رهاشدگی دارد. او مدام نگران تمام شدن رابطه است، مدام به همسر خود شک دارد و اعتقاد دارد که روابط پایدار نیستند. چنین طرز فکری قاعدتاً تأثیر بسیار منفی روی رابطه خواهد داشت.

طرحواره دیگر، بی‌اعتمادی است. افرادی که این طرحواره را دارند اعتقاد راسخ دارند که دیگران فقط به فکر خودشان هستند، دروغ می‌گویند، فریب می‌دهند و خیانت می‌کنند. این افراد همیشه صداقت و وفاداری شریک زندگی خود را زیر سؤال می‌برند. آنها معتقدند که همیشه کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است.

طرحواره محرومیت عاطفی نیز باعث می‌شود که فرد مدام احساس تنهایی کند و اعتقاد داشته باشد که کسی او را درک نمی‌کند و کسی نمی‌تواند نیازهایش را برآورده سازد. از این رو در رابطه با این فرد، شما هر چه تلاش کنید نمی‌توانید عشق خود را به اثبات کنید.

طرحواره نقص/شرم نیز با این اعتقاد همراه است که «من به اندازه‌ی کافی خوب نیستم»، «دوست داشتنی نیستم» و «ارزشمند نیستم». چنین فردی هرگز باور نمی‌کند که او را دوست دارید. او یک خود کاذب به شما نشان می‌دهد زیرا باور دارد که اگر خود واقعی او را ببینید ترکش خواهید کرد.

۴. خودتان را دوست داشته باشید

اینکه بلد باشید خودتان را دوست داشته باشید یک فرایند دومرحله‌ای است: نخست، لازم است که نقاط قوت و ضعف خود را به خوبی بشناسید. سپس لازم است که تمامیت خود را بپذیرید و دوست داشته باشید.

برای تمرین دوست داشتن خود، باید بدانید که هر بخشی از وجود شما ارزشمند است. از این رو از آنچه در آن خوب هستید لذت ببرید و تلاش کنید بخش‌هایی را که نیاز به بهبود دارد روی آن‌ها کار کنید.

نکته کلیدی ماجرا اینجاست: اگر شما قادر نباشید نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و بپذیرید، هیچ کس دیگری نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

طبقه گفته‌ی دکتر روسانا سیدا:

اگر شما در یک رابطه قسمت‌هایی از خودتان را که کمتر مطلوب می‌دانید پنهان کنید هرگز متوجه نخواهید شد که طرف مقابل شما را دوست دارد یا نه. آگر او شما را نشناسد چگونه می‌تواند شما را دوست داشته باشد؟

تا زمانی که نتوانید خود را همانگونه که هستید بشناسید و بپذیرید همیشه یک شک ناخودآگاه درباره‌ی شما وجود خواهد داشت. انگار شما همیشه چیزی برای پنهان کردن دارید و این موضوع در هر رابطه‌ای دافعه ایجاد می‌کند. دیگران شک و تردید شما را می‌بینند و ممکن است نخواهند که در این بار عاطفی همراه شما باشند.

بنابراین باید راهی پیدا کنید که ابتدا خودتان را دوست داشته باشید. زیرا نحوه برخورد شما با خودتان همانند بیلبوردی است که به دیگران نحوه رفتار با شما را نشان می‌دهد. بنابراین باید اطمینان حاصل کنید پیامی که به دیگران می‌دهید مثبت و سازنده است.

۵. در مورد الگوهای ارتباطی خود واقع‌بین باشید

اکنون که کمی بیشتر خودتان را دوست دارید زمان آن رسیده است که به گذشته‌ی خود را بررسی کنید. ممکن است هنگام بررسی گذشته متوجه اشتباهات خود بشوید. با خودتان مهربان باشد و بدانید که همه ما دچار خطا می‌شویم.

وقتی به روابط گذشته‌ی خود نگاه می‌کنید می‌توانید الگوهای ارتباطی خود را کشف کنید. ممکن است متوجه شوید که افرادی را برای رابطه انتخاب می‌کنید که نمی‌توان به آن‌ها اعتماد کرد.

یا ممکن است متوجه شوید به افرادی وابسته شده‌اید که چیزی برای دنبال کردن در زندگی ندارند. آن‌ها نه شغل درست و حسابی، نه فعالیت‌های شخصی و اجتماعی و نه زندگی پویایی نداشته‌اند. اینها به این معناست که او در زندگی رشد نمی‌کند. شاید با انتخاب این افراد شما می‌خواهید برتری خودتان را نشان دهید یا اینکه می‌خواستید در مرکز توجه باشید.

۶. خود واقعی‌تان باشید

این مرحله خیلی جذاب است زیرا مانند یک فیلتر عمل می‌کند. شما به دیگران اجازه می‌دهید که به شما نزدیک شوند یا اینکه انتخاب مناسبی نیستند و آن‌ها را از خود دور می‌کنید.

انتخاب شریک زندگی مناسب نیازمند این است که شما خود واقعی‌تان باشید. به هر حال وقتی که خودتان را بهتر بشناسید، خودتان را دوست داشته باشید و از اشتباهات گذشته‌ی خود درس عبرت گرفته باشید می‌توانید وارد مسیری شوید که برای آن ساخته شده‌اید. در این صورت اعتماد به نفس شما رشد می‌کند و مانند یک آهنربا برای افراد با کیفیت تبدیل می‌شوید.

۷. حس شوخ‌طبعی

بهتر است کسی را پیدا کنید که حس شوخ‌طبعی داشته باشد. به این معنا که در پایان روز و در لحظات سخت زندگی فقط با منفی‌گرایی به سراغ شما نیاید. اگر او فردی غمگین و افسرده باشد احتمالاً شما را هم افسرده خواهد کرد: افسرده دلی افسرده کند انجمنی‌ را.

۸. اصول مشترک

بهتر است که در کنار تفاوت‌های غیرقابل اجتناب، کسی را انتخاب کنید که اصول مشترکی با شما نیز داشته باشد. به این ترتیب یک شریک زندگی مناسب پیدا خواهید کرد.

ارزش‌های مشترک همیشه بنیان یک رابطه خوب محسوب می‌شوند. مثلاً تعداد فرزندان، محیط زندگی و اهدافتان بهتر است که مشترک باشد.

علاوه بر این وقتی که ارزش‌ها و اصول شما مشترک است احتمالا در آینده کمتر دچار تعارض خواهید شد.

۹. از روی تنهایی وارد نشوید

گاهی اوقات پیش می‌آید که مدتی تنها باشیم و از این رو دلمان بخواهد که هر چه سریعتر وارد رابطه شویم. در این صورت ممکن است در انتخاب یک شریک زندگی مناسب دچار اشتباه شویم. حتی ممکن است به کمتر از چیزی که سزاوار آن هستیم رضایت بدهیم.

۱۰. توانایی برقراری اربتاط

آیا شما می‌توانید به‌خوبی با شریک زندگی خود ارتباط برقرار کنید؟ شما هنگام انتخاب یک شریک زندگی مناسب باید بتوانید به این سؤال به صورت شفاف و واضحی پاسخ بدهید.

ارتباط عنصر بسیار مهمی در ازدواج است. مطالعات زیادی تا کنون نشان داده‌اند که اگر زوج‌ها نتوانند با هم گفتگو کنند و به یکدیگر گوش دهند ارتباط آن‌ها رو به زوال خواهد بود.

این ارتباط مؤثر است که رابطه را حفظ می‌کند.

۱۱. سریع تصمیم نگیرید

وقتی یک نفر را پیدا می‌کنید که احتمال می‌دهید می‌تواند شریک زندگی مناسبی باشد به سرعت برای ازدواج تصمیم نگیرید. هر فردی لایه‌های مختلفی دارد و فقط گذر زمان است که نشان می‌دهد آن فرد می‌تواند شریک زندگی مناسب باشد یا خیر.

بنابراین برای عمیق‌تر شدن رابطه وقت بگذارید. بنابراین باید زمان زیادی با هم بگذرانید. در زمان‌ها و مکان‌های مختلف با هم ملاقات کنید. هرچه ارتباط شما بیشتر باشد بیشتر می‌توانید با تمام جنبه‌های شخصیت یکدیگر آشنا شوید.

۱۲. کسی را انتخاب کنید که به شما احترام بگذارد.

اگر شریک زندگی شما به احترام نگذارد و به آرزوها و اهداف شما اهمیت ندهد زندگی کردن با او می‌تواند بسیار دشوار باشد.

سعی کنید کسی را انتخاب کنید که به اغلب حیطه‌های زندگی شما احترام بگذارد. البته شما هم باید به او احترام بگذارید. احترام متقابل یکی از تعیین‌کننده‌های شریک زندگی مناسب است.

۱۳. صداقت را باید در نظر بگیرید

شریک زندگی انتخابی شما باید صداقت داشته باشد و بتوان به او اعتماد کرد. بدون صداقت و اعتماد شما قطعا شکست خواهید خورد.

۱۴. کسی را انتخاب کنید به زندگی شما علاقه‌مند باشد.

بهتر است کسی را به عنوان شریک زندگی انتخاب کنید که به فعالیت‌های شما علاقه‌مند باشد. به عنوان مثال اگر اهل ورزش یا موسیقی هستید بهتر است کسی را انتخاب کنید که با نوع موسیقی و ورزش ما مشکلی نداشته باشد و حتی شما را در مسیر آن‌ها تشویق کند.

البته شما هم باید به فعالیت‌ها و برنامه‌های او علاقه‌مند باشید. به طور کلی هماهنگی متقابل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

۱۵. سازگاری خانوادگی

شریک زندگی شما باید با خانواده‌ی شما هماهنگ و سازگار باشد. تفاوت‌های فرهنگی، قومی و نژادی گاهی می‌توانند تأثیرات بسیار منفی روی رابطه شما بگذارد.

خانواده برای هر کسی یک سیستم حمایتی است و اگر شریک زندگی‌تان در این سیستم مداخله کند ممکن است شما منابع حمایتی خود را از دست بدهید.

کسی که نتواند با خانواده شما کنار بیاید احتمالاً شریک زندگی مناسبی برای شما نخواهد بود.

۱۶. میزان هدفمندی بودن شریک زندگی‌تان را ارزیابی کنید.

باید فردی را انتخاب کنید که برای خودش برنامه‌ها و اهداف خوبی دارد. او باید در حال حاضر برای چیزی در زندگی تلاش کند. اگر او بیکار و بی‌هدف باشد بعداً از شما انتظار دارد که همیشه کنار او باشید؛ در حالی که ممکن است شما مشغول فعالیت‌های هدفمند خود باشید.

بهتر است او هم به میزان شما به دنبال هدف باشد.

۱۷. مهارت‌های مدیریت خشم او را در نظر بگیرید.

هر رابطه‌ای به هر میزانی که عاشقانه باشد و زوج‌ها همدیگر را دوست داشته باشند باز هم لحظاتی در رابطه به وجود خواهد آمد که مشاجرات و دعواهای زیادی بین زوج‌ها به وجود می‌آید.

این لحظات به اندازه‌ی چگونگی واکنش شما و شریک زندگی تان به موضوع اهمیت ندارد. اگر شما یا شریک زندگی‌تان نتوانید به خوبی خشم خود را مهارت کنید احتمال دارد که در آینده نتوانید ازدواج خوبی داشته باشید.

۱۸. توانایی بخشیدن و فراموش کردن

از آنجایی که به ناچار در زندگی لحظات دشواری پیش می‌آید و اختلاف‌نظرها و دعواها اجتناب‌ناپذیر است، توانایی بخشیدن، فراموش کردن و عبور کردن از آن‌ها اهمیت بسزایی در حفظ رابطه دارد. منظور از بخشیدن و فراموش کردن، نادیده گرفتن مسائل یا حل نکردن مشکلات نیست. منظور این است که می‌توان مسائل را ساده‌تر حل کرد و از خطاهای یکدیگر در عین حل مسئله چشم‌پوشی کرد و کینه‌ای به دل نگرفت.

اگر شریک زندگی شما یا خودتان روی اختلافات گذشته تمرکز کنید احتمالاً مشکلات شما به مرور زمان رابطه شما را خراب خواهد کرد.

سؤالات متدوال

۱. چگونه می‌توانم بفهمم که آماده ازدواج هستیم یا خیر؟

آمادگی برای ازدواج شامل داشتن بلوغ عاطفی، مهارت‌های ارتباطی خوب و اهداف مشترک است. آگاهی از خود، تعهد و دیدگاه مشترک از الزامات ازدواج است.

۲. در انتخاب شریک زندگی مناسب چه ویژگی‌هایی را مد نظر قرار دهم؟

برخی از ویژگی‌ها در همسرتان بسیار کلیدی است مانند داشتن ارزش‌های مشترک، ارتباط مؤثر، هوش هیجانی، مدیریت خشم، احترام متقابل و توانایی بخشیدن.

۳. در انتخاب شریک زندگی چه نشانه‌هایی را به عنوان هشدار در نظر بگیرم؟

عدم صداقت، ارزش‌های متفاوت، بی‌احترامی، و تاریخچه‌ی روابط ناسالم. این نشانه‌ها می‌توانند هشدارهای جدی باشند.

۴. چگونه می‌توان روابط سالم و پایداری داشت؟

انواع مختلفی از مهارت‌ها مانند ارتباط مؤثر، گوش دادن فعال، احترام متقابل، رشد شخصی و علاقه‌مندی به زندگی و برنامه‌های هم و داشتن اهداف شخصی و مشترک به شما کمک می‌کند روابط سالم و پایداری داشته باشید.

برای ارتباط با ما درباره انتخاب یک شریک زندگی مناسب در انتهای مطلب کامنت بگذارید. علاوه بر این می‌توانید در اینستاگرام و تلگرام ما را دنبال کنید.

  • اینستاگرام: schema.therapy
  • تلگرام: psychologistnotes
  • ایمیل: schemalogy@gmail.com

دکتر حمید بهرامی زاده

رویکرد من طرحواره‌‌درمانی و روانکاوی است و تاکنون ۳ کتاب در حوزه طرحواره‌درمانی منتشر کرده‌ام و یک کتاب درباره‌ی درمان افسردگی. علاقه‌ی اصلی من یکپارچه‌نگری رویکردهای روان‌درمانی است. من فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های فردوسی، تهران و علامه‌طباطبایی هستم. شعار من این است: زندگی آب‌تنی کردن در حوضچه اکنون است.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا